מהם הגורמים הסמויים שפוגעים בקידום האורגני שלכם בגוגל?


קידום אתרים SEO

מדוע אתר מושקע עדיין עלול לסבול מדירוג נמוך בגוגל?

קידום אתרים אורגני בגוגל (SEO) הוא מסע ארוך טווח, הדורש השקעה מתמדת ומשאבים רבים. רבים מאמינים כי השקעה בתוכן איכותי, בניית קישורים חזקים ואופטימיזציה טכנית מקיפה יבטיחו הצלחה בדירוג האתר. עם זאת, לעיתים קרובות אנו מגלים שגם אתרים מושקעים היטב עלולים לסבול מדירוג נמוך בתוצאות החיפוש.

אחת הסיבות לכך היא קיומם של "גורמים סמויים" או פחות מובנים, אשר עלולים לערער את מאמצי ה-SEO שלכם. גורמים אלו, הנסתרים מעין, יכולים להשפיע באופן משמעותי על ביצועי האתר, גם אם הוא נראה לכאורה מותאם היטב. במילים אחרות, גם אם השקעתם משאבים רבים, ייתכן שאתם עדיין מתמודדים עם בעיות דירוג בשל גורמים אלו. במאמר זה, נחשוף את הגורמים הסמויים הללו ונבחן כיצד ניתן לטפל בהם כדי לשפר את הדירוג האורגני של האתר שלכם.

כיצד חוב טכני ובעיות עבר פוגעים בדירוג האורגני?

"חוב טכני" הוא מונח המתאר את הבעיות המצטברות באתר כתוצאה מהחלטות פיתוח לקויות, הזנחה או פשוט חוסר עדכון. בעיות אלו, גם אם נראות קטנות, עלולות לפגוע באופן משמעותי בדירוג האורגני שלכם.

אחד הגורמים המשמעותיים ביותר הוא פוסטים ישנים עם נכסים שבורים. תארו לעצמכם שגוגל סורק דף באתר שלכם ונתקל בתמונות שאינן מוצגות, קישורים שבורים או סרטוני YouTube שהוסרו. חוויה זו פוגעת בחוויית המשתמש ומשדרת לגוגל שהאתר אינו מעודכן או מטופל כראוי. אתרים ותיקים נוטים לצבור "משקל מת" דיגיטלי בדמות פוסטים ישנים עם תמונות מאוחסנות בשירותים שכבר לא קיימים, קישורים לאתרים המפיצים תוכנות זדוניות או תוכן המפנה לכלים טכנולוגיים שנעלמו.

גורם נוסף הוא קישורים נטושים. השקעתם מאמצים רבים כדי להשיג קישור מאתר סמכותי לפני מספר שנים, אך לאחר מכן שיניתם את מבנה כתובות האתרים שלכם ושכחתם להפנות את הדף הישן. כעת, הקישור החשוב הזה מוביל לדף 404 וערך הקישור אבד.

אלמנט נוסף שחשוב לשים לב אליו הוא בעיות בתמונות ראשיות. תמונה ראשית גדולה מדי שלוקחת זמן רב לטעון עלולה להרוס את הרושם הראשוני של המשתמש. אתרים רבים עוברים את מבחני הביצועים בתנאי מעבדה, אך עדיין מספקים חוויה איטית במכשירי מובייל אמיתיים, במיוחד כאשר התמונה הראשית הגדולה צורכת את כל רוחב הפס.

לכן, חשוב לבצע סריקות תקופתיות של האתר כדי לזהות ולתקן בעיות אלו. העלו מחדש תמונות חסרות, הפנו קישורים שבורים לדפים פעילים או עדכנו הפניות מיושנות. אם פוסט מסוים אינו מועיל עוד, שקלו לאחד אותו עם פוסט אחר, להפנות אותו או פשוט לתת לו לנוח בשלום עם קוד סטטוס 410. בנוסף, חשוב להשתמש בכלי ניתוח קישורים כדי לזהות קישורים המפנים לדפים שאינם קיימים או הופנו מחדש. שקלו לבנות מחדש דפים בעלי ערך גבוה או להפנות אותם לתוכן רלוונטי כדי לשמר את הערך שלהם. הקפידו להמיר תמונות WebP או AVIF, לדחוס אותן כראוי ולוודא שהן בגודל המתאים לשטח שהן תופסות.

מהן המלכודות הסמויות בתוכן ובאופטימיזציה הפנימית (On-Page)?

אופטימיזציה פנימית (On-Page SEO) כוללת הרבה יותר מאשר רק שימוש במילות מפתח בתגיות הכותרת והתיאור. ישנן מלכודות סמויות רבות שיכולות לפגוע בדירוג האתר שלכם, גם אם התוכן נראה איכותי ומותאם.

אחת הבעיות הנפוצות היא תוכן כפול ותגיות כפולות. תוכן כפול, תגיות כותרת כפולות ותגיות H1 כפולות הן בעיות נפוצות שקשה לאתר ללא ביצוע ביקורת אתר מלאה, במיוחד אם לאתר שלכם יש מאות דפים. תוכן כפול או תגיות מטא כפולות עלולים לגרום לאתר שלכם לאבד תנועה פוטנציאלית.

מלכודת נוספת היא בעיות מיקוד מילות מפתח עדינות. חוסר אסטרטגיה מוגדרת יכול לגרום לבלבול כתובות אתרים, במיוחד אם שני דפים או יותר מותאמים לאותה מילת מפתח.

חשוב גם לשים לב לרענון התוכן. גוגל מעדיף תוכן רענן ומעודכן, והזנחת פוסטים ישנים עלולה להוביל לירידה בדירוג.

בנוסף, מבנה קישורים פנימי לא מותאם עלול שלא להפיץ את הקישורים בצורה יעילה. חשוב שתהיה לכם אסטרטגיית תוכן ברורה ולבצע ביקורות תוכן קבועות כדי למנוע בעיות אלו.

אתם צריכים גם לוודא שהדפים שלכם אכן מאונדקסים. בצעו חיפוש מהיר בגוגל באמצעות "site:yourwebsite.com" כדי לוודא שהדפים שלכם מאונדקסים. אנו בחברת הקידום וובלינקס weblinks.co.il יכולים לעזור לכם לזהות ולתקן את הבעיות האלו באתר שלכם.

אילו גורמים חיצוניים (Off-Page) ואלגוריתמיים נסתרים משפיעים על ה-SEO?

מלבד האופטימיזציה הפנימית, ישנם גורמים חיצוניים ואלגוריתמיים רבים שיכולים להשפיע על ה-SEO של האתר שלכם, לעיתים בצורה נסתרת.

אחד הגורמים המשמעותיים ביותר הוא קישורים רעילים. קישורים נכנסים באיכות נמוכה או קישורי ספאם עלולים לפגוע בדירוג האתר שלכם. תלוי בחומרת הספאם, אתם עלולים לאבד מספר דירוגים ב-SERP או להיכנס לרשימה השחורה של גוגל.

גורם נוסף הוא מהירות האתר. מהירות טעינת האתר היא גורם דירוג מאז 2010. טעינה איטית מתסכלת משתמשים. מהירות אתר סלולרי גם פוגעת בדירוגים.

זמן שהייה הוא מדד המחשב את מעורבות המשתמש, משך הפעילות ושיעורי הקליקים ב-SERP. זהו נתון שאינו זמין לציבור, אך הוא גורם המשפיע על תוצאות מנוע החיפוש של האתר.

חשוב גם לוודא שהאתר שלכם מותאם למובייל. חוסר אופטימיזציה למובייל עלול לגרום לאתרים לסבול.

גוגל אוהב מותגים וחיפושים ממותגים. אם אתם רוצים לדרג טוב בגוגל, עליכם להתמקד במיתוג.

לכן, חשוב לבצע ניטור קבוע של פרופיל הקישורים שלכם, לשפר את מהירות האתר ולוודא שהוא מותאם למובייל.

כיצד ניתן לאתר ולטפל בגורמים הסמויים הפוגעים בקידום?

כפי שראינו, ישנם גורמים סמויים רבים שיכולים לפגוע בקידום האורגני של האתר שלכם, החל מחוב טכני ובעיות תוכן ועד לגורמים חיצוניים ואלגוריתמיים. חשוב להבין ש-SEO אינו משימה חד פעמית, אלא תהליך מתמשך הדורש ניטור ותחזוקה שוטפים.

לכן, יש צורך בביצוע ביקורות SEO מקיפות החורגות מעבר לבדיקות שטחיות. ניתן להשתמש בכלים וטכניקות שונים כדי לחשוף בעיות אלו, כגון כלי סריקה, ניתוח קישורים, בדיקות ביצועים וניתוח קבצי לוג.

התפקיד שלנו כחברה המומחית לקידום אתרים אורגני, הוא לתרגם את היצירה שלך, את עולם התוכן והמסרים שהיית רוצה להעביר לעולם באמצעות אתר האינטרנט שלך, כך שכל מי שיחפש את השירות או את המוצר שאתה מציע יבין שיש לך בדיוק את המענה שהוא מחפש.